ARCHIWUM

• Zbieramy na aparat do dializ

• Przekaż 1% podatku dla Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego

Darmowy Program PIT

Program do rozliczania PIT 2013 online - e-pity 2012

program do pit - darmowy

...”wobec zaistniałych wątpliwości przypominamy, że Urzędy Skarbowe przekazując beneficjentom nazwiska osób, które wsparły ich przekazaniem 1% podatku, nie informują o wielkości tej kwoty. Tym samym dochód przekazującego 1% pozostaje anonimowy” ...

• Prośba o pomoc w sfinansowanie zakupu USG dla Oddziału Internistycznego

PKO BP 97 1020 1390 0000 6602 0019 0280

Szanowni Państwo

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego, będąca organizacją pożytku publicznego , od 21 lat pomaga naszemu Szpitalowi i CPR, a przez to mieszkańcom Powiatu Cieszyńskiego.
    To dzięki pomocy Fundacji w szpitalu powstał Oddział Psychiatryczny, Oddział Nefrologiczny, Stacja Dializ.
    Została zakupiona tak ważna aparatura medyczna jak tomograf komputerowy, inkubatory, sztuczne nerki, respiratory  , aparat EKG, RTG z ramieniem C, pompy infuzyjne, laparoskop, elektromiograf i wiele innej aparatury co można zobaczyć na naszej str. www.fundacja.netus.pl

Zarząd Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego wraz z Dyrekcją Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Cieszynie zwracają się do Państwa z prośbą o pomoc w sfinansowanie zakupu USG dla Oddziału Internistycznego, lub urządzenia do leczenia trudno gojących się ran,odleżyn oparzeń  dla Oddziału Chirurgii Ogólnej Szpitala Śląskiego w Cieszynie.

Zwracamy się z prośbą  o rozpropagowanie wśród pracowników  idei odpisu 1%  podatku dla Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego.
    Liczymy na Państwa pomoc.

Prezes Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego

Inez Scherle

• APEL

PKO BP 97 1020 1390 0000 6602 0019 0280

Została zakupiona tak ważna aparatura medyczna jak tomograf komputerowy, inkubatory, sztuczne nerki, respiratory  , aparat EKG, RTG z ramieniem C, pompy infuzyjne, laparoskop, elektromiograf i wiele innej aparatury co można zobaczyć na naszej str. http://www.fundacja.cieszyn.pl/

Jesteśmy wdzięczni za każdą złotówkę, bo tak realizujemy wielka ideę „Społeczeństwa Obywatelskiego”.

„POMÓŻMY SOBIE SAMI”

Szczególne pragniemy podziękować tym wszystkim, którzy od 21 lat co miesiąc wspierają nas, pomimo trudnych czasów,a także przekazującym 1 % swojego podatku na rzecz Fundacji.
    Dzięki temu możemy pomagać w ratowaniu zdrowia i życia mieszkańcom śląska cieszyńskiego i gości odwiedzających nasz region.

O Waszej ofiarności można przeczytać na naszej stronie internetowej http://www.fundacja.cieszyn.pl/.
    Liczymy na Państwa pomoc.

Prezes Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego
    Inez Scherle

• BAJ(K)ARZE przedstawiają: "ZUPEŁNIE INNA BAJKA"

Fundacja Zdrowia Ślaska Cieszyńskiego
    zaprasza

pacjentów
    i sympatyków w dniu
    12-ego października 2012 godz.19-ta do

Sali Konferencyjnej Szpitala Śląskiego

( wjazd portiernia od ul.Chrobrego)

BAJ(K)ARZE

Przedstawiają

Komedia Johna Whitewooda

Tłum: Lucyna Krzanowska

*ZUPEŁNIE INNA* *BAJKA*

• Zapraszamy na koncert "W Europie ze Śląskiem" Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" im. S.Hadyny

• Kolędowanie 10.01.2012r.

Zarząd Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zaprosił parafialny Chór Mieszany z Dzięgielowa, za pośrednictwem kol. Heleny Harok (sopran), wieloletniej pracownicy tejże Fundacji , na gościnny występ do Szpitala Śląskiego. Koncert dla pacjentów miał miejsce 10 stycznia 2012r., o godz.17ºº w sali konferencyjnej na parterze w głównym bloku szpitalnym.
    Pani Anna  S t a n i e c z e k, dyrygentka, przygotowała z nami Wieczór Kolęd. Pacjenci nie zawiedli, przyszli - kto mógł i chciał – a w części końcowej też ochotnie z nami śpiewali.

Fotorelacja w galerii »

• Nowa sztuczna nerka

W październiku 2011r. Stacja Dializ Szpitala Ślaskiego w Cieszynie wzbogaziła się o nową sztuczną nerkę Fresenius 5008 S.
    Aparat został zakupiony ze środków Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego. Dzięki temu darowi mozna poddawać chorych mowoczesnemy leczeniu dializacyjnemu.

• FUNDACJA ZAPRASZA NA KOLĘDY

FUNDACJA ZDROWIA ŚLĄSKA CIESZYŃSKIEGO
    SERDECZNIE ZAPRASZA NA WIECZÓR KOLĘD

W WYKONANIU EWANGELICKIEGO CHÓRU KOŚCIELNEGO
    Z DZIĘGIELOWA

10 STYCZNIA 2012 r. GODZ. 18.00

SALA KONFERENCYJNA poziom P-1
    (Pawilon Diagnostyczno-Zabiegowy, obok baru „Bistro”, wejście od ul. Chrobrego)

WSTĘP BEZPŁATNY

• Pozostała pustka i smutek ...

Członek Rady FZŚC był z nami na posiedzeniu Zarządu i Rady FZŚC
    w dniu 19.03.2008r.

... 22 marca już idzie swoją cestą.

• Zamknęcie zbiórki dla Klaudii

Z dniem 31 marca zakończona została akcja wspierania zakupu pompy insulinowej dla Klaudii. Kwota jaką otrzymano ze zbiórek to: (skarbonki + dar + 1%) = kwota zł. 6 031,39

Dziękujemy bardzo !!!

Pompa insulinowa , która Klaudia otrzymała kosztowała zł. 9 341,12

• APEL - sztuczne nerka

Na APEL nasz pomocy w zakupie sztucznych nerek odpowiedzieli i wpłat dokonali:

• SZKOŁA RODZENIA

Z przyjemnością informujemy, że z dniem 1 kwietnia 2011 roku, rozpoczęła działalność Przyszpitalna Szkoła Rodzenia "Cieszynka". Zajęcia prowadzone są przez personel Szpitala Śląskiego, w pomieszczeniach specjalnie do tego przystosowanych. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu, łącznie 10 spotkań (szczegóły na ulotce).

Dzięki szkole rodzenia każda mama będzie prawidłowo przygotowana do porodu.

Karta zgłoszeniowa dla uczestników programu Szkoły Rodzenia - pobierz formularz >>

• Poprzednia wersja strony

Uwaga!

Poprzednia wersja strony dostępna pod adresem: http://fundacja.netus.pl/_stara/

• Zapraszamy na koncert "A to Polska właśnie" Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk"

Koncert "A to Polska właśnie" Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" odbędzie się 2 lutego 2010r.

Dochód z koncertu zostanie przeznaczony na sfinansowanie zakupionego laparoskopu dla potrzeb Oddziału Ginekologiczno-Położnoczego.

• KONCERT ZESPOŁU PIEŚNI I TAŃCA ŚLĄSK (31.01.2009r.)

W dniu 30.01.2009 r. w teatrze im. Adama Mickiewicza w Cieszynie odbył się charytatywny koncert Zespołu Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny. Organizatorem koncertu była Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego przy współudziale Zespółu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Cieszynie.